COVID-19: Fri frakt på ordre over 800,-

Slik rengjør du vanndispenseren

Selv om vedlikehold av vanndispenseren er enkelt, anbefaler vi deg å rengjøre den. Jo flere som bruker den, jo oftere bør du rengjøre den. Se vår enkle framgangsmåte, som gjelder både for bordmodell og gulvmodell.

1. Plugg ut kontakten til dispenseren.
2. Ta av vannbeholderen. Er det fremdeles vann i beholderen, kan du løfte den opp og trykke flottøren på undersiden så vannet ikke renner ut. Vannbeholderen kan du gjerne skru fra hverandre, og vaske delene dens i oppvaskmaskinen (bortsett fra gummiringer og hovedfilteret). Rengjør dispenserfilteret med en våt klut.
3. Etter at du har fjernet beholderen, kan du enkelt rengjøre øverste del av vannreservoaret i dispenseren. I bunnen av reservoaret finnes det en hvit plastdel du kan ta ut og vaske på samme måte som vannbeholderen. På innsiden av reservoaret holder det med en våt klut. Du kan gjerne bruke oppvaskmiddel, men sørg da for at det strømmer nok vann igjennom dispenseren.
4. Dryppebretten kan gjøres ren for hånd eller vaskes i oppvaskmaskin.
5. Toppen og sidene av vanndispenseren kan du rengjøre med en våt klut.
6. Ønsker du å gjøre ren innsiden av dispenseren, reservoaret hvor vann blir oppvarmet/nedkjølt, kan du gjøre det med samme rensemiddel som for en kaffemaskin. Dette fås kjøpt i dagligvarebutikk.

Til slutt bør du dobbeltsjekke at flottøren og pakninger er skrudd ordentlig til når du setter sammen vannbeholder og filter.

Ta også gjerne en titt på framgangsmåten for desinfesering av vanndispenser.

Lykke til!